Stať sa zrazu mamou na plný úväzok so sebou prináša obete ale aj úsmevné chvíle. Urobiť si o tom záznamy či už v podobe instagramových príspevkov alebo priamo článkov na blogu, je niekedy veľmi prínosné nielen pre samotnú osobu, ale často aj pre ostatných. Možno niektoré tieto hrdinky sledujete na sociálnych sieťach a stali sa pre vás praktickou inšpiráciou. Ak nie, tak Vám skúsime dopomôcť. Ktoré mama blogerky sa oplatí sledovať?

Dorota&Greta

Michala Grešková a jej blog s názvom Dorota&Greta si už získal mnoho sŕdc o čom svedčí aj rebríček najlepších mama blogov na Slovensku, v ktorom sa umiestnil na prvom mieste. O koho vlastne ide? Michala je matka troch dcér s úžasným vkusom, kopou energie a poriadnou dávkou entuziazmu. Spolupráce so zvučnými značkami, zaujímavý obsah a oku lahodiace fotografie sa postarajú o dokonalý zážitok. Venuje sa témam, ktoré sú jej naozaj blízke a to aj cítiť. Zariadenie v detskej izbičke, kozmetické novinky, tipy na čítanie pre deti, roztomilé detské oblečenie či bytové doplnky to všetko na jednom mieste.

Ako na dokonalú detskú izbu?

Kristína Tormová

Kto by nepoznal najznámejšiu matku dvojičiek na Slovensku? Kristína Farkašová, už Tormová, je známa veselým svojským prístupom pomocou ktorého si vybudovala vlastnú značku. Nápadité slogany s vtipným sarkastickým podtónom si zamilovalo už množstvo rodičov či nerodičov. Užiť si materstvo sa dá aj s ľahkosťou a to, že deti nie sú príťaž ale radosť dokazuje takmer každý deň. Vychutnať si s nimi všelijaké akcie nie je žiadne tabu.

Legálne drogy od Kristíny

Tatiana Žideková

Tatiana a jej novorodeniatko Vanesa alias Milada sa stali momentálne veľmi diskutovanou témou. So svojimi fanúšikmi sa detailne podelila o celý priebeh radostného okamihu narodenia bábätka. Zatiaľ čo doteraz nás hecovala a inšpirovala najmä prostredníctvom tréningov a zdravých nápadov na chutné recepty, teraz sa naplno venuje svojej rodine. To však neznamená, že poľavila. Stále si môžeme vychutnávať jej nápadité módne inšpirácie v podobe každodenných outfitov, tipy na zútulnenie domácnosti či sledovať priebeh bežného dňa čerstvej mamičky. 


Vždy pozitívne naladená Tatiana

Adriana Žiačková

Full time mama zaľúbená do života, cestovania a prírody! Tak by sme mohli charakterizovať ďalšieho inšpiratívneho človeka. Adriana so svojim synčekom Félixom zažíva každodenné radosti. Navyše stíha, niekedy aj nie, vyrábať pod záštitou vlastnej značky rôzne úžitkové a okrasné dekorácie makramé. Ide o techniku pletenia rôznymi typmi špagátikov. Predstaviť si môžete prevažne doplnky do interiéru, ide o kombináciu konárikov a 100% recyklovanej bavlny. Jej príspevky sú z bežného života, no oživené krásnymi fotografiami a vtipnými popismi

Synček Félix vo svojom kráľovstve

The Sikls

No a na záver prinášame čerstvý závan od susedov z Čiech. Hoci tak celkom nejde len o mama blogerku ale o celé zoskupenie tejto nomádskej rodinky. Láska, objavovanie a dobrodružstvo. Neskutočne inšpiratívna, už štvorčlenná rodinka, ktorá Vám ukáže, že spoznávať krajiny a nové kultúry sa dá aj s deťmi. Bali, Filipíny, Miami či Mexiko? Prečo nie. Celé to začalo tajnou svadbou v Cannes s converskami na nohách. Pokračovalo to narodením nomáda číslo 3, ktorý sa stal kompasom pre svojich rodičov so zvučným menom Elliot. Ak stále váhate či vycestovať s deťmi a máte z toho strach, určite si pozrite tieto príspevky či už vo forme vlogov alebo Instagramu. Túto rodinku si skrátka zamilujete vďaka ich bezprostrednosti, krásnym záberom a užitočným radám.

Čo tak exotické Mexico?