Ak ide o trendy, často sa stáva, že sú to módne výstrelky bez hlbšej podstaty, ktoré sa navyše nepohodlne nosia. Ale existujú aj trendy s pridanou hodnotou. V tomto prípade hovoríme o neutíchajúcom komforte! Asi si každý z nás spomína na školské časy, keď sme takmer všetci nosili ako prezuvky ortopedické šľapky. Veľmi sa nám to nepozdávalo, hlavne čo sa dizajnu týkalo, ale určite si pamätáte na to pohodlie. No a dnes je práve táto ortopedická obuv, to čo sa nosí pokojne aj do ulíc. Dizajny sa zmenili a máme oveľa väčší výber. Dôkazom toho, že to naozaj funguje v spojení trebárs šiat či iných módnych kúskov, sú tieto inšpirácie.

5 Ways To Style Birkenstocks | Glitter Guide
šľapky a šaty
Blazer + boyfriend shorts + birks
sako nohavice a šľapky


Aké sú ďalšie výhody?

Ľahkosť a priedušnosť 

Našuchnite na nohy a môžete vyraziť! Vaše nohy budú po celý deň dýchať. Niektoré šľapky či sandále sú vyrobené zo špeciálneho materiálu EVA, ktorý sa považuje za najľahší čo sa výroby topánok týka. Pocitovo neopísateľná voľnosť a ľahkosť po celý deň.

Prispôsobivosť

Pri tejto obuvi platí, že je maximálne prispôsobivá a ergonomicky tvarovaná. Zapínanie pomocou pracky zabezpečuje dostatočný priestor na nastavenie želanej šírky. Je viac než isté, že si nájdete tie pravé, pre vás ako stvorené. 

Šetrnejšie k prírode 

Pri kvalitných výrobcoch sa môžete spoľahnúť na používanie prírodných a obnoviteľných materiálov. Tí sa snažia nahrádzať jednotlivé komponenty za menej toxické variácie. Navyše jednotlivé časti sa dajú nahradiť či opraviť čo vedie k inteligentnej recyklácii, no nemusíte sa báť ortopedická obuv má dlhú životnosť. Zvyšné materiály, ktoré sa stali “odpadovými” sa používajú pri ďalšom spracovaní čo je tiež pozoruhodný krok k šetreniu prírody. 

Jednoducho kombinovateľné

Ak sa vám ráno nechce veľmi polemizovať nad tým čo si dáte na seba a ešte aj nad tým čo si obujete, táto voľba bude takmer vždy v poriadku. Ak máte prácu, v ktorej ste celý deň na nohách alebo vás čaká náročný deň plný vybavovačiek ortopedické šľapky sa pre vás stanú každodennou voľbou číslo 1. Budete sa tešiť na ten blahodárny pocit, kedy si vaše nohy oddýchnu aj počas namáhavého dňa. 

Čierne kožené platformové šľapky
Čierne kožené platformové šľapky

Zdroj: Pinterest