Svadobná sezóna je stále v plnom prúde a pozvánky na túto radostnú udalosť sa sypú rýchlejšie z každej strany. Ak ste už na nejakej svadbe boli, určite viete, že takmer rovnako náročné ako usporiadať vlastnú svadbu, je vybrať si, čo si oblečiete ako hosť. 

Samozrejme, žiadna z nás nechce zatieniť nevestu. To však neznamená, že sa musíte obliecť prvoplánovo. Pripravili sme pre vás pár tipov, ktoré vám pomôžu zostaviť dokonalý „hosťovský“ look.  

Ako vybrať vhodné šaty?

Obdobie extréme lesklých prečačkaných šiat, kvôli ktorým sa nemôžeme ani nadýchnuť, je už (našťastie) nenávratne preč. Posledné sezóny vystupuje do popredia jednoduchosť, ktorá sa mieša s nenápadnými vzormi, romantickou čipkou alebo volánmi. Absolútnym hitom sú jemné farby v odtieňoch modrej, šedej, žltej a ružovej.

Šaty by nemali odhaľovať kolená, preto na zvodné kúsky, ktoré vám siahajú tesne pod zadok, radšej zabudnite. Vsaďte na dlhé alebo polodlhé šaty, ktoré zvýraznia vaše prednosti. Momentálne sú v kurze ramienka a rukávy, vďaka čomu si zaručene príde na svoje každá z nás.

šaty pre družičku

Ako vybrať vhodné topánky?

Topánkam by ste mali venovať dostatočnú pozornosť aj vtedy, ak ste si vybrali dlhé šaty. Vo všeobecnosti platí, že ich farba by mala korešpondovať s odtieňom šiat alebo doplnkov. Ženský look krásne dotvorí jemný opätok, otvorená špička a kamienkové detaily.

spoločenské topánky na ples svadbu a stužkovú

Ako vybrať vhodnú kabelku?

Muži si myslia, že ženská kabelka slúži ako čierna diera, do ktorej môžete schovať naozaj čokoľvek – telefón, peňaženku, celú make-upovú výbavu, náhradné topánky, jednoizbový byt,… My ženy však vieme, že existujú dva typy kabeliek. Prvý je vyššie spomínaný typ, ktorý nosíme do práce, na nákupy, do mesta, jednoducho kamkoľvek, kde potrebujeme veľa odkladacieho priestoru. Druhý typ sú miniatúrne kabelky, ktoré s radosťou vyťahujeme na oslavách a svadbách, pretože sa dokonale hodia k našim šatám.

Ideálna kabelka by teda nemala byť príliš veľká, ani masívna. Zvoľte malú spoločenskú alebo crossbody kabelku (záleží od úrovne formálnosti), do ktorej hravo zmestíte kľúče, telefón, doklady a váš obľúbený odtieň rúžu. Nič viac na svadbe nepotrebujete.

spoločenské kabelka

Ako vybrať vhodné doplnky?

Doplnky sú neoddeliteľnou súčasťou outfitu každého štýlového svadobného hosťa. Avšak, túto sezónu platí, že menej je viac. Vymeňte hrubé ligotavé sety za malé zlaté alebo strieborné náušnice a jemné čelenky. Dôležité nepísané pravidlo jasne vraví, že čím zdobenejšie sú vaše šaty, tým jemnejšie by mali byť vaše doplnky.

ozdoba do vlasov pre nevesty

zdroj: pinterest

šaty, kabelka, doplnky: TOPANKOVO, SAXANA