Náušnice sú neoddeliteľnou súčasťou slávnostného, ale aj každodenného stylingu. Chystáte sa na spoločenskú udalosť, do práce alebo len na nákup do mesta a neviete, aké zvoliť? Prečítajte si základné pravidlá výberu a nájdite pár, ktorý bude pre vás dokonalý.

Všetky kúsky nájdete na TOPANKOVO.sk

Určite ste si aj vy všimli, že niektoré náušnice vám pristanú, iné menej. Sklamanie nastane špeciálne vtedy, keď zbadáte nejaký perfektný kúsok na celebrite a modelke a akonáhle si ho vyskúšame, len nechápavo krútite hlavou.

Tomuto problému sa však dá jednoducho vyhnúť. Výber náušníc by sa mal odvíjať od:

Tónu pleti

Náušnice nesmú s tvárou príliš splývať a ani zanikať v porovnaní s tónom vašej pleti. Porcelánovým snehulienkam najviac pristane striebro, biele zlato a šperky v bledoružovej, mätovej zelenej, tmavomodrej, fialovej a čiernej farbe.

trendy náušnice

Ak má vaša pokožka výrazný zlatistý alebo broskyňový nádych, ste tmavší typ. V takomto prípade zvoľte hrejivé zlaté šperky a náušnice v čokoládovej, koralovej a topásovej.

kameňové náušnice

Typu tváre

Srdcová tvár

Áno: vysiace a okrúhle náušnice

Nie: srdcové a trojuholníkové náušnice

Diamantová tvár

Áno: masívne a lustrové nášnice

Nie: tenké vysiace náušnice

Oválna tvár

Áno: okrúhle, masívne, srdcové náušnice alebo napichovačky

Nie: dlhé vysiace náušnice

Okrúhla tvár

Áno: vysiace retiazkové náušnice

Nie: okrúhle náušnice alebo napichovačky

Hranatá tvár

Áno: malé náušnice a napichovačky

Nie: masívne a výrazné náušnice

Príležitosť, na ktorú sa chystáte

Výber vhodných náušníc závisí aj od toho, kam máte namierené. Spoločenské udalosti, ako sú napríklad plesy, stužkové, oslavy alebo svadby si zaslúžia honosnejšie šperky. Náušnice by mali byť akýmsi docinknutím k tomu, čo máte oblečené.

Tónom musia ladiť s vašou farbou šatov a ak máte výraznejší outfit, ozdobte ušká jemnejšími kúskami. Pri jednofarebných alebo jednoduchších šatách si môžete dovoliť viac – spravte z náušníc dominantu vášho outfitu. Vsaďte na vysiaci luxus v pohode dlhých náušníc, ktoré zvýraznia vaše črty tváre.

vysiace náušnice

Ak hľadáte kúsky na pracovné pohovory, stretnutia alebo na každodenný pobyt v kancelárií, vyberte si vysoko elegantný geometrický pár, ktorý sa vyznačuje čistými líniami a doplnkom v zlatej alebo striebornej farbe.

drevené náušnice

Pri „brázdení ulicami“ máte väčšiu voľnosť vo farbách, typoch a tvaroch. Riaďte sa výlučne tým, čo máte na sebe a v čom sa cítite pohodlne. Vybrať si môžete napríklad pár veľmi obľúbených mušličkových náušníc, ktorými zachytíte posledné lúče leta.

mušlové náušnice

Ak vás ešte len čaká príjemná jesenná dovolenka niekde v exotike, nezabudnite na výrazné ozdoby ušiek, ktoré skvele zapasujú k vašim plavkám a k plážovým šatám. IN sú drevené a pletené doplnky

Na párty alebo v klube dokonale vyniknete s asymetrickými náušnicami. Časy, kedy kraľovala dokonalosť sú už dávno za nami, preto si vyberte menej súmerný pár. Vsaďte na nepravidelné tvary, nedokonalé kruhy a jednoduché oblúčiky.

okrúhle náušnice