Keď sa povie oblečenie do práce, takmer každá z nás si predstaví sekretárku v bielej košeli a puzdrovej sukni, ako v tmavých lodičkách cupká po dlážke v kancelárii. Avšak, mnohé ženy pracujú v úplne odlišných oblastiach a ich pracovný look nemusí byť zameraný na „office štýl“. Ako sa teda obliecť do práce mimo kancelárie?

Pohodlné neznamená lacné a staré

Ženy, ktoré nemajú na pracovisku predpísaný dress code, vyhľadáva ležérne oblečenie, v ktorom sa cítia príjemne. Predsa len, v práci trávime podstatnú časť dňa, preto nechceme mať na sebe nič, čo nás bude tlačiť, škrtiť alebo škriabať.

Pri výbere outfitu si však musíte uvedomiť, že existujú dva typy pohodlnosti. Prvá je tá domáca pohodlnosť, kedy si natiahneme staré tepláky a mikinu, deravé držínsy alebo obľúbené tričko, ktoré si už čo-to prežilo. Druhý typ pohodlnosti je ten, v ktorom bez problémov opustíme brány domu.

Zabudnite preto na staré, opotrebované alebo znehodnotené kúsky oblečenia. Nahoďte sa do pohodlného overalu, bavlneného trička a širokých nohavíc alebo do vzdušných maxi šiat.

Trikrát hurá doplnkom

Doplnky sú neoddeliteľnou súčasťou každého outfitu. Aj minimalistky určite vedia, že štýlový náramok, prsteň alebo náhrdelník dokáže okamžite zmeniť váš celkový look. Svoje poklady preto nenechajte ležať v šperkovnici ani vtedy, keď sa chystáte do práce.

Pri voľnočasovom outfite si môžete dovoliť troška zaexperimentovať, no v práci sa vyhnite prekombinovaným kúskom. Zvoľte napríklad výrazný náhrdelník, ktorý zladíte s malými náušnicami a štýlovým opaskom.

Nechajte vaše nôžky odpočívať

Vo výbere obuvi máte voľnú ruku. Zvoliť môžete mäkké baleríny, ale aj topánky na vysokom opätku. Myslite však na to, ako bude váš deň prebiehať. Pokiaľ sa necítite dobre v lodičkách a máte pred sebou hodiny státia na nohách, vyberte si radšej pohodlnejšiu obuv. Vyhnúť by ste sa mali plážovým sandálkam a žabkám, ktoré sú na takúto príležitosť nevhodné.

Vzory a farby ako cesta k úspechu

Ak za „pracovné farby“ považujete iba bielu, čiernu, modrú a šedú, ste na veľkom omyle. Vneste do svojho šatníka svieže odtiene a zaujímavé vzory, s ktorými rozhodne zabodujete. Vzory a farby môžete medzi sebou ľubovoľne kombinovať. Nebojte sa zladiť rôzne veľkosti bodiek, kvietky s pásikmi a spárujte kontrastné farby.

Krásna vs. vyzývavá?

Na to, aby ste zaujali, nepotrebujete hlboký výstrih, ani šortky tesne pod zadok. V práci sa takýto outfit považuje za veľmi nevhodný.  Nechajte minisukne a čipkované body radšej na inú príležitosť a do práce zvoľte niečo viac konzervatívne.

Nebojte sa, konzervatívne v žiadnom prípade neznamená, že budete oblečená tak, ako keby ste práve prekročili brány kláštora. Vybrať si môžete napríklad bielu blúzku, ktorú zladíte so žltými alebo červenými culottes. Pridajte doplnky, hnedé oxfordky, crossbody kabelku a môžete vyraziť!