Koľkokrát ste už stáli pred zrkadlom a nespokojne ste krútili hlavou nad svojim outfitom, ktorý vyzeral stále akosi fádne? A koľkokrát ste sa zasa, práve naopak, prekvapene pozreli do zrkadla a mali pocit, že váš look akosi kričí? Naučte sa, ako zjemniť alebo zvýrazniť farbu oblečenia za pár sekúnd.

Ako zvýrazniť look?

Niektoré farby sú tlmené a menej sýte. Ak sa rozhodnete pre kombináciu jemnejších farieb, môže sa veľmi rýchlo stať, že váš look bude pôsobiť fádne. „Nudný outfit“ môžete však veľmi rýchlo oživiť – a to napríklad pridaním zaujímavých doplnkov. Veľké náušnice, vzorovaný opasok alebo masívny náhrdelník – to všetko hrá vo váš prospech. Ideálnym kúskom na zvýraznenie outfitu sú šatky. Nemusíte ich mať iba klasicky na krku – uviažte si farebnú šatku napríklad do vlasov alebo na kabelku.

Ďalšou alternatívou na oživenie looku sú čiapky, klobúky alebo barety. V chladnejších mesiacoch vás dokonale zahrejú, v letných zasa zabránia úpalu. Vyberte si z dizajnových kúskov, sviežich farieb či zaujímavých materiálov, ktoré dodajú šmrnc oblečeniu na každú príležitosť.

Ako zjemniť look?

V opačnom prípade to môže byť troška zložitejšie. Ak váš outfit príliš „kričí“, musíte z neho niečo ubrať. Na to myslite už pri zostavovaní kombinácií. Snažte sa zladiť kúsky, ktoré sa farebne príliš nebijú. Jemnosť a eleganciu môžete docieliť aj za pomoci doplnkov. Použiť môžete napríklad náušnice v pastelových farbách, jemný retiazkový náhrdelník alebo strieborný náramok.

Výsledný dojem môžete zlepšiť aj vďaka bunde, kabátiku alebo saku. Ak máte napríklad výrazné vzorové šaty a masívne topánky, pridajte sako klasického strihu v krémovej, staroružovej, čiernej alebo bielej farbe. Týmto spôsobom okamžite vytvoríte perfektné kombinácie, ktoré dokonale zjemnia váš outfit.