Najnovšia kolekcia ateliéru MICHAELA LUPTAKOVA pod názvom “The Power of Clothes“ odkazuje na silu samotného oblečenia, ktorým jeho nositeľka deklaruje svoj postoj či postavenie. Každá žena môže mať totiž niekoľko tvárí – ktorú si oblečie práve dnes? Bude to diva, či žena, ktorá miluje pohodlie a na nič sa nehrá? Alebo milovníčka života? To je každodenné rozhodovanie sa pred dámskym šatníkom. Všetky tri sú krásne no každá iným spôsobom. Sila oblečenia = sila ženy!


Módna návrhárka Michaela Ľuptáková aj tentokrát obhájila svoju pozíciu na slovenskej módnej scéne, kde pôsobí už 12 rokov, v podobe samostatnej módnej prehliadky. V priestoroch bývalého Obchodného domu na Kamennom námestí v Bratislave mali návštevníci módneho podujatia
FASHION LIVE! 2019
možnosť vzhliadnuť trendy aktuálnej sezóny jeseň-zima 2019. Módnu prehliadku šik podkovanej róbe otvorila a zároveň v svadobných šatách zatvorila víťazka Miss Slovensko 2019 Frederika Kurtulíková. Svojou účasťou ju sprevádzali ešte 1. Vicemiss Slovensko
2019 Alica Ondrášová a 2. Vicemiss Slovensko 2019 Natália Hrušovská.

Pri tvorbe kolekcie s názvom odkazujúcim na silu odevu, ktorý si každý deň obliekame použila dizajnérka najmä prvky spojené so symbolikou ženskej emancipácie a sily – výraznejšie ramená, jasná štruktúra látok, čistá konštrukcia strihu a štýl 80-tych rokov v novom šate. A aj naďalej podľa
nej platí, že krása nie je definovaná konfekčnou veľkosťou.

Jesenno-zimnej palete dominovali základné FARBY – čierna a biela, použité samostatne, alebo v dvoj kombinácii vytvárajúcej vzory či vyzdvihujúce štruktúru. Výrazné akcenty v podobe červenej, modrej, fuksiovej a zelenej zvýrazňovali siluetu a dodávali sviežosť jednotlivým outfitom.

Spomenuté VZORY predstavovali najmä motívy pásov v rôznych šírkach a prevedeniach ako napríklad potlač, alebo strihove diely. V kolekcii sa objavili aj nežné bodky.

MATERIÁLOVÁ SKLADBA jednoznačne podrhla zámer dodať silu a istotu nositeľke práve konkrétnym kúskom oblečenia. Tyl vyšívaný korálikmi, alebo flitrami, hodváb, dvojitý krep, elastické zmesové materiály a elastický zamat s potlačou – to všetko sa premietlo do jedninečných návrhov stelesňujúcich ideu pod názvom “The Power Of Clothes“.

DOPLNKY:


Opasky – tvarujúce postavu a zvýrazňujúce pás; širšie kožené a zamatové, so zlatou alebo štrasovou sponou.
Klobúky – ako symbol mužského prvku v dámskej móde biele, červené čierne; v rôznych formách (tok a fedora).


Obuv – elegancia aj ľahká rebélia = vysoké čierne čižmy s vinylovým efektom, lodičky v čiernej a béžovej farbe, členkové topánky s vybíjaním v čiernom a bielom prevedení. Kúsky MICHAELA LUPTAKOVA boli už štandardne zladené k topánkam populárneho obchodu s módou – TOPANKOVO.sk, a tak sa modelom dokáže ľahko priblížiť aj vy! Workery či vysoké vinylové čižmy, ktoré preferujete vy?

Všetky topánky nájdete na TOPANKOVO.sk