Chystáte sa na halloweensku párty alebo pracovný večierok v maskách, no nechcete utrácať majland za kostým, ktorý použijete iba raz? Vyrobte si outfit z kúskov, ktoré využijete aj na každodenné nosenie.

Halloween je skvelá príležitosť ako popustiť uzdu svojej fantázie a premeniť sa na to, čím ste vždy túžili byť. Bohužiaľ, drahé kostýmy nie sú pre mnohé z nás tá správna alternatíva a okrem toho, po zbytok roka sú nepoužiteľné a len zbytočne ležia v skrini.

Pokiaľ hľadáte kostým, z ktorého kúsky si môžete obliecť aj na bežné nosenie, nechajte sa inšpirovať našimi nápadmi. Príprava kostýmu je jednoduchá a hravo ju vládnu aj „halloweenske začiatočníčky“.

Všetky kúsky nájdete na saxana.sk

Krásna čarodejnica/čertica

Základom kostýmu čarodejnice sú čierne šaty alebo čierny overal. Vybrať si môžete akýkoľvek typ a strih, ktorý pristane vašej postave a v ktorom sa budete cítiť príjemne. Čierny overal alebo šaty vám zároveň nebudú zavadzať v skrini celý rok – obliecť si ich môžete naozaj kamkoľvek.

Kostým doplňte červenými čižmami, malou kabelkou a čertovskými rožkami alebo čarodejníckym klobúkom. Pridajte výrazný make-up a halloweensky look je na svete!

Hravá školáčka

Kostým školáčky musí obsahovať jeden základný kúsok – káro. Vybrať si môžete napríklad károvanú skladanú sukňu, či tartanovú košeľu. Look dolaďte podkolienkami, okuliarmi, roztomilými copíkmi a nezabudnite na tašku plnú školských zošitov.

Káro rozhodne vynosíte aj počas roka. Pomôže vám vytvoriť dokonalý streetwearový look, ktorý vám dodá svieži a mladistvý vzhľad.

Zvodná mačička

Vďaka hnedým, škoricovým alebo šedým šatám sa okamžite premeníte na sexy mačičku. Zvoľte mačacie ušká, chlpatý svetrík a vysoké opätky, ktoré dodajú kostýmu ten správny šmrnc. Make-up si vytvoríte raz dva, za pomoci zemitých očných tieňov a ceruzky na oči.

Šaty vám skvele poslúžia aj na iné udalosti. Všetko závisí od toho, aký typ si vyberiete. Pokiaľ siahnete po jednoduchších kúskoch, môžete ich bez problémov použiť aj na bežné nosenie. Vďaka poloelegantným šatám zasa zahviezdite na párty a rodinných oslavách.

Retro diva

Halloween, tras sa! Prichádza retro diva v plnej paráde. Absolútnym must-have vášho kostýmu sú bodkové šaty, ktoré doplňte šatkou a kontrastným opaskom. Nezabudnite na výrazný pin-up make-up a červené nechty.

Bodkované šaty sú obľúbeným jarným a letným kúskom, pretože vyžarujú radosť a ženskosť. Okrem toho, sú nadčasové, takže sa nemusíte báť, že vám budú ďalšiu sezónu visieť v skrini.