Pri výbere oblečenia musíme zvážiť viacero faktorov. Aktuálne ročné obdobie, farby, ktoré nám najviac pristanú alebo tvar postavy. Dnes sa zameriame práve na postavu, a to konkrétne na „presýpačky“. Aké oblečenie je ideálne pre tento typ postavy?

Ženy, požehnané typom postavy, ktorý sa označuje ako „presýpacie hodiny“, si môžu dovoliť akýkoľvek kúsok oblečenia. Vďaka širším bokom a úzkemu pásu krásne vyniknú letné maxi šaty, oversize svetríky, ale aj priliehavé mini sukne. Ak však chcete svoju postavu čo najviac zvýrazniť, prečítajte si nasledujúce tipy.

Zamerajte sa na pás

Ukážte úzky pás za pomoci hrubšieho opasku. Vybrať si môžete napríklad masívne opasky v červenej, béžovej, modrej alebo smaragdovozelenej farbe. Opasok hravo zladíte s elegantnými nohavicami, ale aj voľnými svetrovými šatami.

Ďalšou skvelou alternatívou sú šaty, ktoré sú zúžené v páse. Vyskúšajte napríklad štýlové midi v tvare A alebo maxišaty so všitým opaskom.

Nebojte sa obtiahnutého oblečenia

Ak by existoval iba jeden typ postavy, ktorý by mal dovolené nosiť obtiahnuté oblečenie, boli by ste to práve vy. Nahoďte sa do puzdrovej sukne, priliehavých šiat alebo skinny džínsov s vysokým pásom. Vaša postava bude zaručene stredom pozornosti.

Vsaďte na vysoké opätky

Podčiarknite ženskosť vašej postavy vysokými opätkami. Cez leto si obujte elegantné lodičky, počas chladnejších mesiacov členkové čižmičky na vysokom opätku. Rozhodne nezabudnite na vysoké čižmy nad kolená, ktoré vám predĺžia nohy a nechajú vyniknúť vaše boky.