Raňajky sú vraj najdôležitejším jedlom dňa. Je dobré si dopriať energeticky výdatné raňajky. Preto sme si pre vás prirpavili 3 jednoduché a rýchle recepty!

bohaté raňajky

1. Syrová omeleta s hráškom na raňajky

Suroviny:

♥ 2 ks vajce veľkosti M
♥ 30 g mrazeného hrášku
♥ 50 g tvrdého údeného syra
♥ 50 g parmezánu
♥ štipka čerstvej mäty
♥ štipka soli
♥ štipka mletého čierneho korenia  
♥ olivový olej

Postup:

Najskôr si pripravíme hrášok. Mrazenú zeleninu zalejeme vriacou vodou a v tejto vode necháme cca 5 minút. Následne vodu scedíme.
Na panvicu si rozotrieme olivový olej a ohrejeme ho. Na olej nalejeme rozšľahané vajíčka spolu so soľou a mletým čiernym korením. Necháme ich na oleji cca 2 minútky, posypeme ich postrúhaným tvrdým údeným syrom, hráškom a pridáme troška mäty. Na záver posypeme parmezánom, omeletu preložíme, pritlačíme lopatkou a ešte minútku opražíme. Hotovo.

Syrová omeleta s hráškom

2. Syrovo-paradajkové omeletky na raňajky

Suroviny:

♥ 6 ks vajec
♥ 12 ks cherry paradajok
♥ 2 ks cukiny
♥ 120 ml mlieka
♥ 60 g tvrdého syra
♥ 1 lyžica posekanej pažíky
♥ štipka soli
♥ štipka mletého čierneho korenia

Postup:

Na pečenie omeletiek potrebujeme plech na pečenie muffinov. Priehlbiny si vystelieme štvorcami papiera na pečenie (15×15 cm).
V mise si ľahúčko rozmiešame vajcia, pridáme k nim cukinu pokrájanú nadrobno, pažítku, mlieko a najemno postrúhaný syr. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením a poriadne rozmiešame. Takéto cestíčko vlejeme do priehlbín na plechu. Na vrch položíme na polovicu rozrezanú cherry paradajku a pečieme cca 20 minút na 180 stupňoch.  

Mohlo by vás tiež zaujímať: Rýchle jedlá zo 4 surovín – 4 rôzne recepty 

3. Čokoládovo banánový chlebík na raňajky

Suroviny:

♥ 2 ks vajcia veľkosti L
♥ 250 g hladkej múky
♥ 3 zrelé banány
♥ 150 g hnedého cukru
♥ 130 g masla
♥ 3 polievkové lyžice mlieka
♥ 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
♥ 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
♥ 1 čajová lyžička vanilkovej esencie
♥ 150 g varovej čokolády polámanej na kúsky

Postup:

Formu na pečenie si vystelieme papierom na pečenie. V samostatnej väčšej mise si vymiešame maslo a cukor. Miešame, kým nevznikne hladká pena. Postupne pridáme roztlačené banány, vanilkovú esenciu a nakoniec vajcia. Poriadne spolu vymiešame. Do takto vymiešanej zmesi vmiešame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a sódou bikarbónou. Všetko veľmi dôkladne premiešame a pridáme polámané kúsky čokolády a 3 polievkové lyžice mlieka. Cesto nalejeme do formy a pečieme cca hodinu na 160 stupňoch.

Banánovo-čokoládový chlebík