Ugrilovať ananás? A prečo nie! My sme recept s veľkými očakávaniami vyskúšali a povieme vám, je to letná láska na prvý pohľad! Každé dobré jedlo si pýta aj sladkú pochúťku na záver, a v tomto recepte ich máte hneď tri. Tiež už zapínate gril?
Čas prípravy: 70 minút
Počet porcií: 5
Budeme potrebovať:
Buchtička
32 g vločiek
32 g hladnej múky
32 g špaldovej múky
3 g sódy na pečenie
66 g masla
22 g trstinového cukru
116g bieleho jogurtu (my používame len jogurty značky Hollandia, ktoré majú krásne hustú konzistenciu)
2 vajcia
Štipku soli
Posýpka na buchtičky
28 g špaldovej múky
14 g vločiek
22 g trstinového cukru
22 g masla
15 g nahrubo nasekaných arašidov
Zmrzlina
3 ks Bio BiFi drink Hollandia mango a ananás
Postup prípravy
- Najprv si vytvoríme posýpku, ktorou budeme neskôr buchty posypávať.
- Zmiešame dohromady všetky ingrediencie a vytvoríme tak mrveničku.
- Hotové uložíme do mrazu do doby, kým nevytvoríme cesto.
- Zmiešame vločky, múku, sódu a soľ.
- Rospustíme si v kastróliku maslo spoločne s cukrom a miešame, pokiaľ sa všetko dobre nerozpustí.
- Do zmesi primiešame jogurt a vajce.
- Spojíme so sypkou časťou a dáme do vymazaných foriem ľubovoľného tvaru (môžeme použiť aj papierové košíčky).
- Cesto posypeme hotovou posýpkou a pečieme na 180°C, 25 minút.
- Ananás očistíme, vykrojíme stred a nakrájame na kolieska.
- Pokvapkáme šťavou z limetky a položímena gril.
- Po ľahkom opečení posypeme trstinovým cukrom a necháme zkaramelizovať.
- Nakoniec ľahko pokvapkáme vodkou a flambujeme.
- Zmrzlinu pripravíme tak, že Drink nalejeme do plochej nádoby a vložíme do mrazničky. Počkáme, pokiaľ zmes nezamrzne.
- Zmrazenú zmes vyklepeme z nádoby, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme.
- Recept môžeme pripravovať aj v možnosti bez zmrzliny, len s drinkom alebo úplne bez Bio BiFi Drinku.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/