Dobré víno patrí nielen k jedlu, ale aj doňho. Rovnako ako jogurty Hollandia. My sme si pokrmy s pridaním jogurtu vskutku zamilovali a naše hovädzie na červenom víne zaručene presvedčí aj vás. Nelenili sme totiž a pripravili sme jesenný recept, ktorý má všetko. Mmmmmmňam!
Čas prípravy: 40 minút
Počet porcií: 4 porcie
Budeme potrebovať:
1 kg hovädzieho mäsa
300 g koreňovej zeleniny
100 g cibule
300 ml červeného vína
3 ks bobkového listu
4 guľôčky nového korenia
1 l vývaru
1 kg zemiakov
75 g masla
75 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie
100 g jarnej cibuľky
20 g pažítky
1 menšiu cuketu
50 g hladkej múky
Postup prípravy
- Hovädzie mäso umyjeme a opražíme na olivovom oleji.
- Keď je mäso osmažené z každej strany, vyberieme ho. Vložíme cibuľu a časť koreňovej zeleniny a tiež opečieme a zapražíme múkou.
- Podlejeme vínom a necháme zovrieť.
- Pridáme vývar a korenie, vložíme späť mäso a varíme, kým nie je mäkké.
- Nakoniec vyberieme korenie.
- Zemiaky uvaríme, rozpučíme s maslom, pridáme Gazdovský jogurt a vyšľaháme na hladké pyré.
- Na záver pridáme nakrájanú pažítku a jarnú cibuľku.
- Zvyšok koreňovej zeleniny a cuketu nakrájame, blanšírujeme a opražíme na masle.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asociácie kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na http://www.instagram.com/hollandiask/.