Dobré víno patrí nielen k jedlu, ale aj doňho. Rovnako ako jogurty Hollandia. My sme si pokrmy s pridaním jogurtu vskutku zamilovali a naše hovädzie na červenom víne zaručene presvedčí aj vás. Nelenili sme totiž a pripravili sme jesenný recept, ktorý má všetko. Mmmmmmňam!

Čas prípravy: 40 minút

Počet porcií: 4 porcie

Budeme potrebovať:

1 kg hovädzieho mäsa

300 g koreňovej zeleniny

100 g cibule

300 ml červeného vína

3 ks bobkového listu

4 guľôčky nového korenia

1 l vývaru

1 kg zemiakov

75 g masla

75 g Gazdovského bieleho jogurtu od Hollandie

100 g jarnej cibuľky

20 g pažítky

1 menšiu cuketu

50 g hladkej múky

Postup prípravy

  1. Hovädzie mäso umyjeme a opražíme na olivovom oleji. 
  2. Keď je mäso osmažené z každej strany, vyberieme ho. Vložíme cibuľu a časť koreňovej zeleniny a tiež opečieme a zapražíme múkou. 
  3. Podlejeme vínom a necháme zovrieť. 
  4. Pridáme vývar a korenie, vložíme späť mäso a varíme, kým nie je mäkké. 
  5. Nakoniec vyberieme korenie. 
  6. Zemiaky uvaríme, rozpučíme s maslom, pridáme Gazdovský jogurt a vyšľaháme na hladké pyré.
  7. Na záver pridáme nakrájanú pažítku a jarnú cibuľku. 
  8. Zvyšok koreňovej zeleniny a cuketu nakrájame, blanšírujeme a opražíme na masle.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asociácie kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na http://www.instagram.com/hollandiask/.