Ani v lete vás nenecháme bez inšpirácie. Tentokrát sme využili krásne
počasie a rozpálili gril. Vzniklo z toho niekoľko výborných jedál a tu je
jedno z nich – grilovaná panenka.

Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 2

recept na grilovanú panenku

Budeme potrebovať:

200 g bravčovej panenky
4 plátky parmskej šunky
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
400 g zemiakov
2 ks jarnej cibuľky
30 g červenej cibule
4 polievkové lyžice bieleho Gazdovského jogurtu od Hollandie
2 vajcia
2 ks nakladaných uhoriek
Horčicu
Cesnak
Soľ
Čierne korenie
Citrónovú šťavu
Tymián
Rozmarín
Chilli

Postup prípravy

  1. Najprv panenku rozdelíme na porcie a na 3 hodiny naložíme do
    marinády z oleja, chilli, sójovej omáčky, rozmarínu a tymiánu. 
  2. Uvaríme zemiaky v šupke do mäkka, potom olúpeme a nakrájame na
    kolieska. 
  3. Nasekáme si jarnú cibuľku, červenú cibuľu a nakladané uhorky na
    kolieska. Uvaríme vajce na tvrdo a nakrájame na kocky. Všetko
    zmiešame so zemiakmi a prelisovaným cesnakom. 
  4. Na dip do šalátu budeme potrebovať biely jogurt Hollandia, horčicu,
    citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Všetko spolu zmiešame a
    vmiešame do pripraveného šalátu.
  5. Naložené mäso vyberieme z marinády, osušíme, obalíme šunkou a
    zabalíme do fresh fólie. 
  6. Mäso dáme variť do pary. Potom vyberieme z fólie a opečieme na
    panvici. 
  7. Servírujeme so šalátom, ktorý sa môže podávať studený aj teplý.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/