Ani v lete vás nenecháme bez inšpirácie. Tentokrát sme využili krásne
počasie a rozpálili gril. Vzniklo z toho niekoľko výborných jedál a tu je
jedno z nich – grilovaná panenka.
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 2
Budeme potrebovať:
200 g bravčovej panenky
4 plátky parmskej šunky
2 polievkové lyžice olivového oleja
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
400 g zemiakov
2 ks jarnej cibuľky
30 g červenej cibule
4 polievkové lyžice bieleho Gazdovského jogurtu od Hollandie
2 vajcia
2 ks nakladaných uhoriek
Horčicu
Cesnak
Soľ
Čierne korenie
Citrónovú šťavu
Tymián
Rozmarín
Chilli
Postup prípravy
- Najprv panenku rozdelíme na porcie a na 3 hodiny naložíme do
marinády z oleja, chilli, sójovej omáčky, rozmarínu a tymiánu. - Uvaríme zemiaky v šupke do mäkka, potom olúpeme a nakrájame na
kolieska. - Nasekáme si jarnú cibuľku, červenú cibuľu a nakladané uhorky na
kolieska. Uvaríme vajce na tvrdo a nakrájame na kocky. Všetko
zmiešame so zemiakmi a prelisovaným cesnakom. - Na dip do šalátu budeme potrebovať biely jogurt Hollandia, horčicu,
citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Všetko spolu zmiešame a
vmiešame do pripraveného šalátu. - Naložené mäso vyberieme z marinády, osušíme, obalíme šunkou a
zabalíme do fresh fólie. - Mäso dáme variť do pary. Potom vyberieme z fólie a opečieme na
panvici. - Servírujeme so šalátom, ktorý sa môže podávať studený aj teplý.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na www.instagram.com/hollandiask/