Rebarbora patrí k letu! Vedeli ste, že rebarbora dokonca patrí k jedným z najzdravších druhov zelenín? My sme si zamilovali rebarborovú limonádu, dokonca sme objavili aj Gazdovský jogurt s príchuťou rebarbory a sviežej mäty, no dnes sa s vami podelíme o recept na vskutku luxusný rebarborový koláč!
Čas prípravy: 50 minút
Počet porcií: 4
Budeme potrebovať:
- Krém
500 g olúpanej rebarbory
10 g zázvoru
3 vajcia
70 g lesného medu
250 g bieleho gazdovského jogurtu (my sme kvôli kvôli kvalite a konzistencii zvolili značku Hollandia)
2 lyžice kukuričného škrobu
2 lyžice vanilkového cukru - Cesto
200 g hladkej múky
100 g masla
100 g cukru
1 vajce
štipku soli - Postup prípravy
- Zmiešame všetky ingrediencie a vypracujeme do hladkého cesta.
Odložíme do chladničky a necháme odpočívať minimálne 30
minút. - Medzitým si nakrájame olúpanú rebarboru na väčšie kocky,
olúpeme zázvor a nakrájame na slížiky. - Rebarboru zmiešame so zázvorom, vanilkovým cukrom a necháme
odpočinúť. - Z jogurtu, vajec, kukuričného škrobu a medu vytvoríme hladký
krém. - Odležané cesto rozvalkáme a položíme na vymazanú a múkou
vysypanú formu. Cesto musí pokryť dno a steny formy. - Dovnútra obloženej formy nalejeme krém a vrch posypeme
rebarborou. - Pečieme na 180°C, 30 až 40 minút do zlatova.
O recept sa s nami podelila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov Českej Republiky. Že vám tento recept navrhnutý špičkovými kuchármi nestačil? Veľa ďalších brušku lahodiacich receptov nájdete TU
