Pri grile ešte zostaneme. Aspoň pokiaľ máme zásobu výborných receptov. Tentokrát potešíme milovníkov ľahkých a rýchlych jedál. Rozpáľte gril, podávajú sa kuracie placky. Len si to predstavte: padajúce farebné lístie, zubaté, no stále hrejivé, slniečko, teplá deka a tá úžasná vôňa z grilu. Ideálny program na víkend!

Čas prípravy:  20 minút

Počet porcií: 2

Budeme potrebovať:

500 g kuracieho mäsa

2 lyžice citrónovej kôry

2 ks chilli papričiek

1 vajce

Zelené fazuľky

Anglickú slaninu

Olej

Gazdovský biely jogurt od Hollandie

Citrónovú šťavu

Chilli

Soľ

Čierne korenie

Postup prípravy

  1. Kuracie mäso rozmelieme alebo rozmixujeme.
  2. Mäso zmiešame s citrónovou kôrou, na jemno nakrájanou chilli papričkou a vajcom. Osolíme a okoreníme. 
  3. Zo zmesi vytvoríme placky a grilujeme z oboch strán.
  4. Fazuľky krátko zaparíme ponorením do horúcej vody a ihneď potom vložíme do ľadovej vody. 
  5. Slaninu nakrájame na drobné kostičky a na panvici orestujeme. Neskôr pridáme aj fazuľky. 
  6. Nakoniec pripravíme jogurtový dip. Zmiešame biely jogurt Hollandia so štipkou chilli, orestovanou slaninou a citrónovou šťavou.

Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na http://www.instagram.com/hollandiask/