Aj napriek tomu, že už vyše roka sme viac menej v lockdowne, móda nespí. Návrhári to nemajú vôbec ľahké, no aj napriek, momentálnej papučovej kultúre, prichádzajú stále s novými trendami.

Čo by vám túto sezónu JAR/LETO 2021 nemalo v šatníku určite chýbať?

Farby dúhy

Motív dúhy sme mohli v internetových obchodoch spozorovať na jarných bundách už koncom roka 2020. Cieľom módnych dizajnérov bolo priniesť na trh nádej a optimizmus v tejto pochmúrnej dobe. To sa im naozaj podarilo a dúhové dámske jarné bundy vidieť v e-shopoch aj túto sezónu.

Dúhové motívy na sezónu jar 2021 dokonca posilnili a okrem prechodných dámskych bundičiek ich môžete nájsť aj na pulóvroch či kardigánoch a dokonca aj na topánkach. Milovníci farieb si túto jar jednoducho prídu na svoje.

Klasika opäť v kurze

Tento rok sa módne domy zamerali aj na klasiku v podobe jarných kabátov, trenčkotov či plášťov na jar. Ak teda nechcete investovať prostriedky do najnovších jarných trendov, obzvlášť v čase lockdownu, siahnite po klasike.

Ľahký plášť, jarný kabát v univerzálnych odtieňoch alebo béžový trenčkot. Ak máte takéto alebo podobné kúsky vo svojich šatníkoch, pokojne ich oprášte a v kombinácií so štýlovými topánkami budete aj túto jar IN.

Tieto kúsky si patrične opatrujte, nakoľko sa v rozmedzí niekoľkých rokov vracajú a vždy sú rovnako moderné a štýlové.

Denim

Aj napriek tomu, že počas minulého roka sme boli viac doma ako kdekoľvek inde, nárast predaja rifľoviny stúpol až o 50% oproti minulým rokom. Dobre sediace džínsy nikdy nevyjdú z módy. Túto sezónu však môžete pokojne siahnuť po rifľových šatách, sukniach alebo overaloch. IN budú hlavne širšie a voľnejšie strihy.

Praktické a pohodlné topánky

Zatiaľ čo huňaté papučky boli v minulosti výhradne trendom za dverami našich domovov, sezóna 2020 všetko zmenila. Plyšové šľapky či pohodlné papuče budeme vidieť v uliciach aj počas jari a leta 2021.

Kožušinové, ortopedické či klasické šľapky s nízkou platformou. Túto jar môžete doslova vyjsť z postele až priamo na pláž. Čím pohodlnejšie „papučky“ zvolíte, tým štýlovejšia túto jar budete.

Doplnky jar 2021

V krátkosti si vystačíte s výrazným náhrdelníkom a praktickou kabelkou. Ako sme už v osobitnom článku o topánkach tejto sezóny písali, zlaté retiazky budú v kurze nielen na topánkach ale aj na našich krkoch. Výrazné, dlhé alebo navrstvené, to už necháme na vás, v každom prípade ich musí byť vidieť.

Aj napriek tomu alebo práve vďaka tomu, že sme za posledné obdobie navštevovali maximálne obchody s potravinami, mini kabelky ostali sezónu jar 2021 odsunuté veľkými a praktickými kúskami. Podstatou kabeliek tejto sezóny je teda zmestiť do nich všetko od peňaženky, kľúčov, šminiek až po notebook, diár či náhradnú obuv.

Ukážkovým príkladom je gumená kabelka na rameno, ktorú využijete do mesta, v potravinách aj na výlete pri vode. Praktickou voľbou sú aj kabelky tzv. 2v1, ktoré môžete využiť osobitne alebo zároveň, podľa potreby. Či zvolíte klasickú shopperbag alebo priestrannú plážovú tašku necháme na vašom vkuse a pocite. Nezabúdajte na to, že ani jednou nič nepokazíte.