Aj vy s úsmevom spomínate na vianočného kapra? Ryby sú v porovnaní s mäsom často lepšou voľbou, a preto by sme si ich mali dopriať čo najčastejšie. Dobrá ryba toho veľa nepotrebuje a pstruh medzi ne bezpochyby patrí. Jednoducho doplnený tekvicou, hráškom a jemným korením – to je dokonalá kombinácia na práve prebiehajúcu zimu. Aj vám sa už zbiehajú slinky? Vyskúšajte tento fantastický recept a garantujeme vám, že ho určite nebudete pripravovať naposledy.


Na 3 porcie budeme potrebovať:


 3 filety zo pstruha
 400 g očistenej tekvice (ideálne hokkaido)
 100 g hrášku (môže byť čerstvý alebo mrazený)
 50 g masla
 Muškátový oriešok, soľ, korenie


Pstruha osolíme a okoreníme. Rybu nie je treba akokoľvek viac koreniť, sama osebe má dokonalú chuť. Na panvici rozpálime menšie množstvo tuku a pstruha na ňom osmažíme (ako prvú osmažíme stranu s kožou). Tekvicu nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do zmäknutia. Trvá to približne 10 – 15 minút. Akonáhle je mäkká, pridáme k nej hrášok (čerstvý stačí minútu povariť, mrazený necháme rozmraziť). Následne vodu zlejeme. Do hrnca s tekvicou a hráškom pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme pomocou mixéra na pyré. Ochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Pstruha podávame s teplým zeleninovým pyré. Môžeme pofŕkať pár kvapkami kvalitného olivového oleja.

Viac informácií na: www.zrodene.eu